Mental träning

Allmänt

Många av oss inser vikten av att träna våra kroppar för vårt välmående. Också vet vi att det är färskvara som behöver underhållas och att vi inte kan leva på gamla meriter. På samma sätt är det viktigt att träna upp vår mentala styrka för vårt välmående. För det är verkligen så att det är du som
är din största möjlighet till att du ska må bra och ännu bättre.

Här nedan informerar jag lite kort om vad Mental träning är. Vill du veta mera hör gärna av dig så berättar jag mera och om hur du kan ta dig vidare. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Jag håller kurs i Stresshantering med Mental Träning, läs mera under erbjudande/stresshantering med mental träning (6v). Om du hellre vill arbeta enskilt med mig så är det också ett alternativ. Kontakta mig för mer information.

Vad är Mental Träning?

Mental träning är en bra grund att ha med sig för ditt välmående. Mental träning har olika ingångar jag brukar rekommendera att börja med avslappnings och avspänningsprogram för att sedan gå vidare därifrån. Med mental träning kan du arbeta med din självbild och stärka den, arbeta med målbilder för att tydliggöra det du vill uppnå.

Varför Mental Träning?

Många av oss går omkring med en grundspänning i kroppen. En grundspänning som finns där dag som natt. Vilket tar kraft och energi, gör att vi blir trötta. Ofta är vi inte medvetna om detta då det blivit en vana att vara spänd mer eller mindre. Fördelen med mental träning är flera, bättre sömn, ett större lugn med den kan du också arbeta med din självbild att stärka den, arbeta med målbilder för att nå fram dit du vill nå, dina mål i livet i stort som i smått.

Hur går Mental Träning till?

Du lyssnar på programmen via mp3 eller CD-skiva och gör de olika momenten som finns med på skivan. Vart och ett av programmen lyssnar du på ett flertal gånger innan du går vidare till nästa del.

Vad  du behöver för den Mentala Träningen?

Inledningsvis behöver någon utrustning där du kan lyssna på din mp3 eller CD-skiva. Det finns olika alternativ. Använd det som fungerar bäst för dig. Headset kan vara en fördel för att ta bort yttre intryck. Inledningsvis, en plats där du inte blir avbruten, kan fokusera på det du gör och där du kan avskärma det som händer runt omkring dig.

När passar Mental Träning?

Mental träning är bra för alla, precis på samma sätt som att träna sin kropp är bra. Mental träning passar bra som en inledande del innan Hypnoscoaching, då du har mycket oro, då du vill arbeta med din självbild som har olika delar bland annat självförtroende och självkänsla, för att arbeta med målbilder – resultat som du vill uppnå, vid stresshantering.

För mera information kontakta mig, se här.

(Uppdaterad den 27 april 2017)